marți, 28 august 2012

Memorialul Renasterii...

...



Memorialul Renasterii pe numele său complet Memorialul renasterii – Glorie Eternă Eroilor si Revolutiei Române din Decembrie 1989 este un ansamblu monumental situat în Piata Palatului din Bucuresti, ridicat în memoria victimelor Revolutiei române din 1989. Autorul lucrării este Alexandru Ghildus. Ansamblul memorial are 25 de metri si a costat 50 de miliarde de lei.
În timpul polemicilor născute pe marginea constructiei, amplasării sau a aspectului monumentului, ansamblul a primit mai multe porecle folosite de locuitorii bucurestiului sau de mass-media, în discutiile despre memorial. Dintre aceste porecle pot fi amintite: "Teapa" din Piata Revolutiei, "cartoful pe băt", "tepusă cu cartof", "vector cu coronită”, “cartof tras în teapă”, "ghidusa piramidă”,  "un creier pe băt”, "măslina-n scobitoare”, "nuca-n teapă”, “fleica-n frigăruie”, “cartoful revolutiei”,  “teapa de 56 de miliarde”, “kitsch cu patalama”. 
sursa : Wikipedia

Va multumesc pentru vizita !


7 comentarii:

  1. da...ce sa mai spun?
    decat ca Pittis canta cu dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  2. E o tzeapa, asta e clar. Si nu e singura.

    RăspundețiȘtergere
  3. wow :)) ... prima data cand mi-au cazut ochii pe poza m-am gandit "ce-i ala?!? vasc?" :))) ... asa se vede de la mine de jos dar am realizat ca nu e ce cred ci pur si simplu ce trebuie :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu l-am fotografiat, in iunie, când am fot pentru 3 zile în Bucuresti :)) Prima întrebare a fost: ce reprezinta "minunea" asta?!
    Pasarea Colibri este balsam de suflet!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu stiu? Cred ca e ca si icoana cu Isus pe care a restaurat-o (chipurile!) acea femeie prin Spania, parca. Aduce privitori si asta conteaza. Toata lumea se intreaba ce inseamna...de ce...cum...

    RăspundețiȘtergere
  6. Auzise de el, dar cred ca este prima data cand il vad.
    Asacum spune si Carmen, Pasarea Colibri este balsam de suflet.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie imi displace acel asa zis monument facut de un ageamiu pentru 1,5 milioane euro din banii nostri. Am acasa o cutie de moara electrica proiectata de dobitoc ! Trebuie scoasa tumoarea aia infecta de pe teapa si prizma trebuie mutata in alta parte. Si asa zisele monumente ale lui Maniu si Coposu trebuie desfiintate: sunt urate iar persoanele au fost toata viata lor extreme de antipatice, nu merita statui. Iar monumental lui Carol e prost plasat, incurca circulatia.Si cine a facut si aprobat tampeniile astea trebuie sa dea integral banii inapoi !

    RăspundețiȘtergere