luni, 1 decembrie 2014

Buna dimineata soare ... Teatrul Masca...

... Pierrot Lunatecul...








   "PIERROT LUNATECUL propune publicului romanesc o tehnica inedita, pe cat de dificil de stapanit pe atat de fermecatoare : pantomima alba.
   In acest gen de pantomima, in linia lui Fialka, gestul traduce cuvantul. Spre deosebire de stilul impus de Marceau care uzeaza de gesturi simbol usor de recunoscut si decodificat, in pantomima alba cuvantul gest se impune de la sine si permite exprimarea unei game mai largi de situatii si trairi
Spectacolul este compus din mai multe momente de pantomima, toate avandu-l in centru, in diferite situatii, pe PIERROT, cuceritorul personaj nascut in halele pariziene, vesnic indragostit, de Colombina, de sine, de viata. Spectatorul il poate cunoaste pe Pierrot in postura de fotograf, de amant, de indragostit, de cantaret, de pescar dar si in alte momente construite cu un umor fin, de buna calitate.
   Daca veti avea curiozitatea sa va opriti in fata scenei pe care personajul nostru evolueaza veti avea sentimentul ca sunteti purtat de vant catre inceputul secolului al XIX-a, intr-un Paris nebun care stia sa rada, sa rada cu pofta, pentru ca era sanatos, si tanar si frumos. Cand noaptea se lasa peste malurile Senei totul se opreste caci dintre sutele de gargui se ridica, rosie si tulburata, luna. Atunci, spun multi, se va fi vazut zburand catre ea, o aratare cu fata alba ca de faina, cu hainele lungi si albe si ele, ca o fantoma, ca un cantec de dragoste soptit cu foc de un trubadur intarziat. Pierrot, lunatecul Pierrot, spun unii, mai zboara si acum in noptile cu luna plina si trista.” (Mihai Malaimare)"

sursa:  http://www.masca.ro/teatru/pierrot-lunatecul/

   Postarea participa la rubrica "Buna dimineata soare ".


7 comentarii:

  1. minunata prezentare!
    PIERROT este o tema preluata cu multa dragoste în diverse ramuri ale artei - eu am adunat o colectioara de bibelouri.
    Teatrul alb este pentru mine ceva necunoscut, ma bucur ca am citit astazi despre. Multumesc pentru bogatele informatii dar mai ales pentru seria fotografiilor inedite!
    pup draga mea. La multi ani de Ziua României!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani și ție,faina prezentarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen: Ma bucur ca ti-a placut articolul. Domnul Mihai Malaimare este un om deosebit si pune multa pasiune in toate proiectele teatrului. La multi ani si tie! Acolo ati serbat ziua Romaniei? Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulisa: La multi ani ! Multumesc pentru aprecieri !

    RăspundețiȘtergere
  5. geanina: La multi ani! Tu oricum esti o moldoveanca sadea, asa ca sigur ai sarbatorit Ziua Romaniei ! :) pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Faină ideea!:))
    La mulți ani! Seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere