miercuri, 12 noiembrie 2014

MFC...Brandenburger Tor

...




Mai multe fotografii "fara cuvinte" gasiti la prietena noastra Carmen !

16 comentarii:

  1. Branderburger Tor a fost realizata la comanda lui Frederic Wilhem al II-lea intre 1788 si 1791. Planurile au fost realizate de Carl Gotthard Langhans care s-a inspirat din Propileele Acropolei din Atena, iar cvadriga din bronz a fost sculptata de Johann Gottfried Schadow. Celebrul sculptor berlinez a sugerat sa fie numita Poarta Pacii, in acord cu tema reliefului de sub cvadriga, realizat tot de el.
    Dupa ce a invins Prusia in 1806, Napoleon a luat sculputura lui Schadow pentru Luvru, dar dupa ocuparea Parisului in 1814, monumentul a fost recuperat.
    Avariata in al Doilea Razboi Mondial, a ramas insa in picioare si a fost renovata prin efortul comun al Berlinului de Est si de Vest, dar apoi a fost inchisa. Timp de 28 de ani Branderburg Tor a fost simbolul separarii orasului si a intregii Germanii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelente fotografii interesant locul !
    Happy WW

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru informatii, nu le cunoasteam...
    fotoografiile sunt de exceptie, ultima e o minune! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună dimineaţa !
    Lângă atâtea frumuseţi îţi las şi eu un mesaj.
    Să ai o MFC frumoasă şi liniştită cu spor la tot ce faci !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce minunăţie de imagini, ce culori, ce curcubeu, ce loc...ce miercure frumoasă! Ar fi fost tare ca fotografiile să fi fost făcute tot miercurea, hihi.Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  6. Remarcabile fotografii, deosebit de inspirate. Poarta Brandenburg este un monument vestit în Europa și în întreaga lume, dar uite că nu știam mai nimic despre istoricul său. Mulțumiri !

    Happy WW !

    RăspundețiȘtergere
  7. Brandeberburger Tor e superb si are o incarcatura istorica foarte grea, insa ce-i cu prima fotografie? cine si de ce?

    RăspundețiȘtergere
  8. tare faine imagini! cerul e superb! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria: Prin spatele Brandeburg Tor trecea Zidul Berlinului. Anul acesta se implinesc 25 de ani de la daramarea lui. In aceasta zona au murit 120 de oameni( nu mai stiu sigur numarul) care au incercat sa treaca zidul(primul a murit in 1961, iar ultimul dintre ei a murit chiar in 1989- trebuie sa caut intre poze sa ma uit mai bine, dar asa tin minte- am fost foarte impresionata!). In mijlocul statuilor este o copie a Pietei. Presupun (nu am avut pe cine sa intreb) ca aceste statui au fost montate acolo in amintirea celor care au disparut in anii Zidului. Poate o sa ne dea niste explicatii Carmen atunci cand se intoarce din vacanta. Eu nu vorbesc germana si chiar daca ma interesez pe net, nu o sa inteleg nimic ! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. adica nu sunt oameni aceia acoperiti de valuri ci niste statui? acum ca ma uit mai de-aproape la ecran parca asa ar fi ..

    foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  11. Maria : :) nu erau oameni, dar nici chiar statui din piatra. Erau realizate dintr-un plastic mai dur dar cu iluminatie speciala . Am prins Festivalul Luminilor in acea perioada, cand o parte din monumentele Berlinului erau iluminate deosebit. Eu am profitat cat am putut ! Daca am timp, o sa mai postez si alte monumente !

    RăspundețiȘtergere
  12. Am mai aflat ceva, foarte interesant. Poza de final e deosebita, imi place culoarea cerului. Pupici!

    RăspundețiȘtergere