joi, 3 septembrie 2015

Din Delta... Starcul cenusiu...

...


Starc cenusiu - Ardea cinerea
Generalitati: specia cea mai numeroasa si raspandita de starci din Europa. In prezent, specia este diminuata din cauza desecarii multor balti pe malurile unde isi aveau habitatul cat si din cauza combaterii de catre om.

Descriere: (96 cm). Este usor de recunoscut datorita dimensiunilor sale, fiind cel mai mare din neamul starcilor de la noi. Penajul este predominant gri, cu gatul si pieptul albicios. Zboara la inaltimi mari, cu aripile usor arcuite. Se caracterizeaza prin modul in care pescuieste, stand nemiscat, cu gatul teapan, pandind pestele, pe care il prinde printr-o miscare extrem de rapida cu ciocul.

Reproducerea : Cuibareste de regula in stufaris, in colonii, in locuri greu accesibile. In lunile aprilie-mai depune 4 -5 oua de culoare albastru-verzui, a caror clocire este asigurata de ambii parteneri, alternativ. Incubatia dureaza intre 25-28 de zile.

Habitat: Vara, exemplarele de starci cenusii se intalnesc in diferite regiuni cu balti ce sunt inconjurate de stufarisuri, mai ales in Delta Dunarii. Odata cu sosirea toamnei, migreaza spre locurile de iernare din sud-vestul Europei si nord-estul Africii.Unele exemplare raman la noi in iernile blande.
sursa

Va multumesc pentru vizita!

3 comentarii:

 1. habar nu am avut de existenta lui dar iata cat de elegant si frumos este...
  multumim Nicol ca ne aduci aici aproape, prin imaginile surprinse de tine, o bucatica din acest loc special pe care il reprezinta Delta noastra...
  apusul e feeric...

  pup Nicol, buna dimineata! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca și eu aici o specie de starc! Asa zic eu pentru ca seamănă!
  Mi-ar fi plăcut sa am Delta!;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce de păsări frumoase! Şi ce greu pot fi "prinse" în fotografii...
  Felicitări! :-)

  RăspundețiȘtergere